Bestilling av torvtak

av | mar 4, 2022

Bestilling av torvtak

Når du har bestemt deg for å velge torvtak, er det på tide å bestille. Kanskje tar byggfirmaet seg av dette, men skal du gjøre det selv kan du få litt informasjon om prosessen ved å lese videre.

 

Bestilling

De fleste leverandører har flere måter du kan ta kontakt ved bestilling av torvtak. Kontaktskjema, telefonnummer og epostadresse er ofte brukt.

Hos Fossli AS har vi alternativene kontaktskjema, telefon og e-post som ligger lett synlig på hjemmesiden. Vi har også kalkulatorer som du kan bruke til å beregne hva torva vil koste ut i fra størrelsen på takflaten eller grunnflaten. Dette blir sendt direkte til oss, og vi tar kontakt med et tilbud basert på de opplysningene som ble gitt.

Torvtak i bulk, blokk, 50l og storsekk

Mengde og type torvtak

Mengde torv

Vi vil gjerne vite hvor stort takarealet er. Om du vet dette selv er det flott, hvis ikke kan du oppgi grunnflateareal og vi kan regne ut for deg. Vi vil også be om at du gjør en kontrollmåling før levering, slik at vi er sikre på at det blir levert nok torv.

Type torvtak

Vi ønsker også å få vite hvilket type torvtak du ønsker. Fossli AS tilbyr 4 forskjellige løsninger som alle har sine fordeler.

  • Torvtak 50l sekk passer godt for mindre tak, eller til innkjøring med snøscooter på vinter der bil ikke kommer til. Sekkene kan godt lagres på byggeplass over vinteren, og legges på taket når våren kommer. Torvtak 50l sekk passer også til mindre reparasjoner av tak, f.eks. ved fjerning av ugress der rotsystem har etterlatt hull.
  • Torvtak 1400l storsekk passer til noe større tak, og kan leveres med kran helt frem til bygget, eller med helikopter der bil ikke kommer frem. Torvtak 1400l storsekk etterlater mindre emballasje enn 50l sekk, og er på den måten mer passende ved større mengder.
  • Torvtak i bulk passer til de fleste leveranser så lenge det er fremkommelig med stor lastebil bil. Torva legges på tak med grabb, og dette er den raskeste og enkleste løsningen.
  • Torvtak i blokk er Fossli AS sin spesialitet. Dette er torvtak i ferdig grønn blokk med et godt etablert rotsystem, for deg som ikke ønsker å vente på at taket blir grønt. Leveres på palle, og fraktes med bil, eller helikopter hvis man ikke kommer til med bil.

Er du usikker på hvilken type torvtak du vil ha får du pristilbud på alle variantene våre.

Andre ting vi vil vite er leveringsadresse, og når du ønsker levering. Er du tidlig ute med bestilling av torvtak er det større mulighet for at vi får satt opp levering når det passer best. Legg gjerne også med informasjon om veiforholdene frem til byggeplass. Bilder av vei eller området rundt setter vi stor pris på.

 

Er du i tvil – ta gjerne kontakt med oss. Lykke til!