Plen på rull

av | mai 3, 2022

Plen på rull

Ferdig plen på rull er et flott alternativ når du vil slippe å vente på at den nye plena skal bli grønn!

 

Før legging

Vi anbefaler at det legges et lag med sandblandet matjord på ca 15cm før man legger ut rullene. Jobb gjerne denne massen litt ned i undergrunnen. Pass på at overflaten avrettes for et plant underlag. Unngå at det oppstår dolper hvor det kan samle seg vann og sørg for fall bort fra grunnmur.

Rullene måler 40x250cm, og veier opp mot 20kg avhengig av fuktighet.

Plen på rull er kjapt å legge, og kan brukes lett straks etter legging

Ved legging

Ferdig plen på rull bør legges så snart du mottar den, da det kan gå varmgang i rullene hvis de blir liggende for lenge. Hvis du må vente til dagen etter anbefaler vi at rullene rulles ut og vannes.

Begynn med å legge langs en rett kant, og unngå overlapp eller glipper. Skulle glipper oppstå kan disse fylles igjen med samme masse som ble brukt til underlag. Legg i mursteinsmønster slik at skjøtene ikke kommer på linje. Når du har lagt ut alt går du over med en plenvalse. Dette gjør at røttene får god kontakt med underlaget. Vanningen startes umiddelbart etter legging.

Etter legging

Plenen skal holdes fuktig etter legging, og vi anbefaler at det vannes ofte og lite heller enn sjeldent og mye. Vann gjerne på formiddag og ettermiddag, spesielt i tørt og varmt vær. Plenen kan brukes straks etter legging, men unngå hardt bruk de første par ukene. Plenen kan klippes etter 2 uker.

 

Mer informasjon om plen på rull kan du se her.

 

Er du i tvil – ta gjerne kontakt med oss. Lykke til!