Hunderfossen Familiepark

Dato:  3. September, 2020

Kunde:  Hunderfossen Familiepark

Prosjekt:  Torvtak

Om Prosjektet

Hunderfossen Familiepark har nærmere 300.000 besøkende hver sommer, og er med det en av Norges største turistattraksjoner.

Når du kommer til parken er noe av det første som møter deg et flott administrasjonsbygg. Rett før sommeren 2018 ble det bestemt at bygget skulle bli enda flottere.

– Vi skulle utvide kontorbygget ved hovedinngangen, og skulle legge 300 kvadratmeter med torvtak. For å rekke sesongåpningen valgte vi en ferdig torvløsning som passet for oss, sier Hogne Høstmælingen, direktør ved Hunderfossen Familiepark.

Fossli jobber mye med produktutvikling. På midten av nittitallet startet de å produsere torvtak. I dag har de kunder i Norge, Sverige og Finland.

Fossli forteller at de leverer torvtak til hus, hytter og næringsliv.

– Torvtak er en vedvarende trend, og det er ingenting som tyder på at den trenden er i ferd med å dabbe av. Snarere tvert imot, sier Fossli.

Klimaendringer medfører større nedbørsmengder over kortere tid, og da vil torvtaket være et magasin for vann – en vannfordrøyning – før vannet renner ned på bakken og ned i avløpsrør. Spesielt i tettere bebyggelse kan torvtak være et godt tiltak for å ha bedre kontroll på vannet.

Hun forteller videre at kundegruppen er stor og variert. Og at det er flere grunner til at folk vil ha et grønt og levende tak.

– Hovedgrunnen er rent estetisk, at det ser bra ut. Men flere og flere ser på torvtak som et grønt valg. Bokstavelig talt, sier Fossli.

Oppsummering

Hunderfossen har over hundre bygninger med grønt tak. Høstmælingen ser ikke bort ifra at det blir trøndersk torvtak på flere av takene i familieparken etter hvert.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet, og vi har fått en profesjonelt god oppfølging av Fossli i etterkant. Det blir nok Fossli vi kommer til å kontakte neste gang vi skal ha et nytt ferdig torvtak, sier Høstmælingen avslutningsvis.